Di, 19.Mär.2024 - 04:29
Tarih Kitapları

Tarihe Yolculuk Seti
(5 Kitap Birarada)
Çok Satan Tarih Kitapları bu sette!

Talha Uğurluel
TÜRK KITABEVI'NDEN DEGERLI BIR KAMPANYA DAHA:
TARIHE YOLCULUK SETI!
SATIŞ REKORU KIRAN TALHA UGURLUEL'IN " OSMANLI ŞIFRELERI" VE PELIN ÇIFT'IN "AYASOFYA'NIN GIZLI TARIHI" KITAPLARI BU SETTE!..
TARIHIN IZINDE ILERLEYEREK, EZBERLER BOZULUYOR!..

Şu an sıkıntılı günler geçiren Türkiye, dünyadaki olayları takip edenlerin dikkatini gittikçe daha fazla çekiyor. Her kafada, 'Olaylar nasıl sonuçlanacak? ' sorusu var. "Tarihe Yolculuk" setiyle, merak ettiğiniz, öğrenmek istediğiniz tarihi konuları bulacaksınız. Türk Kitabevi'nin bu kampanyası kaçmaz!..
5 Kitap birarada 49,- Euro yerine şimdi sadece 29,- Euro!.. 

SETIMIZDEKI ESERLER:

1) Osmanlının Şifreleri / Talha Uğurluel :

Öteki Gündem programıyla reytingleri alt üst eden Cansu Canan Özgen, Osmanlı tarihi hakkında en çok merak edilen soruları soruyor, yediden yetmişe herkese ulaşan ve tarihi günümüze taşıyan üslubuyla göz dolduran Talha Uğurluel, bu sorulara konuyla alakalı hiçbir yerde bulunmayan görseller eşliğinde cevap veriyor. Osmanlı'nın kuruluş döneminde düşünceleriyle hem halkı hem de yönetimdeki kişileri derinden etkileyen Mevlana ve Ahi Evran'ın hayatları… 
Osmanlı Beyliği'nin en önemli kadın liderlerinden Hayme Ana'nın yönetimdeki yeri ve önemi… Harmankaya Tekfuru Köse Mihal'in Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi ile bağlantısı ve Osmanlı tarihindeki yeri… Orhan Gazi'nin, tahtı tacı reddeden oğlu Rumeli Fatihi Süleyman Paşa'nın cihatla geçen yaşamı… 
Osmanlı'nın "first lady"lerinin yetiştiği Harem ve yönetici ekibin yetiştiği Enderun hakkında hiç bilinmeyen gerçekler… Topkapı Sarayı duvarlarındaki yazılar ve anlamları… Osmanlı sarayının en önemli görevlileri; Dârüssaâde ağası, akağalar ve karaağalar ve günümüze kalan hayır eserleri… Osmanlı toplumunda insanların kimlikleri görünüşlerinden nasıl belli oluyordu? Tanzimat sonrasında değişen ve Batılılaşan kıyafetler… 
Sürgün gibi görünen Osmanlı iskân politikasının tüm detayları… 
Osmanlı yönetim sisteminde bütün kararları padişah tek başına mı alıyordu? gibi birçok konu, benzersiz görsel sunum eşliğinde Osmanlı'nın Şifreleri kitabında… (200 Sayfa) 

2) Ayasofya'nın Gizli Tarihi / Pelin Çift, Erhan Altunay :

Ayasofya'nın sırlarla dolu gizli tarihi ilk kez gözler önüne seriliyor... 
Ayasofya'nın içindeki gizemli sembollerin anlamı ne?
Hangi gizli örgütler Ayasofya'ya izlerini bıraktı? Bu işaretler hangi amaçla mabede kazındı?
Ayasofya'nın dehlizleri nerelere uzanıyor?
Tapınak Şövalyeleri Ayasofya'yı nasıl hedefine aldı? Ayasofya'da hangi Kutsal Emanetler'i aradı?
Mabedi kirletmek adına içinde türlü sapkınlıklar yapanlar kimlerdi?
Ayasofya düşmanı Venedikli Dandolo'nun mezarı neden Ayasofya'nın içinde?
Fatih Sultan Mehmet, fetih sonrasında kılıç hakkı Ayasofya'da hangi değişiklikleri yaptırdı?
Fatih Sultan Mehmet'in Bellini'ye yaptırdığı ünlü tablosu Ayasofya'yla ilgili hangi sırrı saklıyor?
İstanbul işgal altındayken "Ayasofya'da haç görmektense onu yıkarım!" diyerek düşmandan koruyan gizli kahramanlar kimlerdi?
Osmanlı'nın Cami-i Kebir'i nasıl müzeye dönüştürüldü?
Neden hâlâ küresel güçlerin ve ezoterik örgütlerin hedefinde?
Ayasofya'yı,
okudukça anlayacak
anladıkça sevecek sevdikçe sahipleneceksiniz... (248 Sayfa)

3) Tarihin İzinde / İlber Ortaylı :

Tarihi sevdiren adam sizi "Tarihin İzinde"dolaştırmaya devam ediyor...
"Bazı tarihçilerimiz vardır, diyorlar ki mesela, 'Osmanlılar Arapça kullanmış, Farsça kullanmış.' Hâlbuki Osmanlı'nın Arapça bileni, bugün bizim İngilizce bilenimiz kadardır."
"Bize Türkiye ismini 12. asırda İtalyanlar koymuştur. Ülkenin çoğunluk halkı Türk olduğu için bize Türkiye, "Türkü Mania" gibi isimler koymuşlar. Ama biz kendimize ısrarla Rum, Romen demeye devam ettik. Çünkü bu Roma imparatorluğu'nun bir devamıdır. İstanbul'u fetheden Fatih de kendisini Kaiser-i Rum (Doğu Roma İmparatoru) ilan etmiştir. Ama bununla beraber tabii ki o da Türktür." "Sultan Abdülaziz'in öldürüldüğü kanısındayım. 
Çünkü Sultan Abdülaziz bir kere çok dindar. Dindar adamlar kolay intihar etmiyorlar. Abdülaziz yaşamayı seven biri..." "Vahdeddin ve Atatürk karşı karşıya gelmişlerdir. Ama dost oldukları zaman da vardır. Kim ne derse desin son padişah hazineyi soyup gitmedi. Gittiği yerlerde de Türkiye devleti aleyhinde faaliyette bulunmadı, söz söylemedi."
"Din ile devletin ayrılması Yahudi ve Müslümanlıkta imkânsızdır. Çünkü her iki dinde de din insanların yirmi dört saatini ayarlar. Sadece devletle olan ilişkilerini değil özel hayatlarını, nasıl yiyip içeceklerini, nasıl temizleneceklerini, karı-koca arasındaki ilişkiyi ve tabii ki devletle olan ilişkiyi ayarlar."
Ülkemizin değil dünyanın en önemli tarihçilerinden İlber Ortaylı "Tarihin İzinde" dolaşıyor, kafa kurcalayan sorulara cevaplar veriyor ve ezberleri bozuyor. (208 Sayfa

4) Tarihimizle Hesaplaşmak / Mustafa Armağan :

- Falih Rıfkı Atay neden, “Keşke Atatürk Nutuk’u hiç yazmasaydı” dedi?
- Mizancı Murad’ın “Genç Türkler” için imal ve icad ettiği Genç Osman’ın, tarihte yaşamış olan Sultan II. Osman’la tanışıp tanışmadıkları, ciddi olarak cevaplanması gereken bir sorudur.
- Bütün bir muhteşem 17. yüzyıl, musikimizin şehrayinleriyle doldurduğu bir 18. yüzyıl ve emperyalistler karşısındaki inanılmaz direnişiyle bir 19. yüzyıl karanlığa terk edilince, başlıyor asıl dramımız. Nereden geldiğini bilmeyen birtakım varlıklara benziyoruz giderek…
- Hürrem Sultan’dan sonra değişen ne oldu? Nasıl oldu da ilk defa bir padişah kızı Mihrimah Sultan bu kadar öne çıktı, görünürlük kazandı ve üstelik İstanbul’da iki camiye birden ismi verildi?
- İkinci Meşrutiyet döneminde ilk büyük travmayı, Cumhuriyet’ten sonra ise ikinci büyük travmayı yaşadık. Yani tarihi iki kat buzlu camın arkasından görmeye çalışıyoruz. Bu tarihin sağlıklı olabilmesi mümkün müdür? O yüzden “yüzsüz” bir tarih bu…
- Fetihler aslında birer iddiaydı; burayı biz sizden daha iyi yönetiriz iddiası. Biz asıl iddiamızı kaybettik. Hayatta hiçbir iddiası kalmamış nesillerin o fetihleri anlamasını beklemek Van Gölü’ne okyanusu doldurmak gibi bir şey olurdu.
Mustafa Armağan bilinmeyenleri gün yüzüne çıkartmaya devam ediyor ve ekliyor: “Hesaplaşma kaçınılmaz görünüyor… Er ya da geç.” (160 Sayfa)

5) Gülün Fethi / Fatih Sultan Mehmed / Mustafa Armağan :

“Biz fetihleri kılıç kalkan, mızrak, top tüfek gibi kabukların başka kabuklarla savaşı gibi görüyoruz. Bunlar tarih değil, tarihi yapan araçlar. Tarih daha derinlerdedir: ruhlarda, beyinlerde ve ideallerde.”
“29 Mayıs 1453'de gerçekleşen fetihten sonra küllerinden yeniden doğdu Konstantinopolis. Uyandığında adı artık İstanbul'du. Müslümanların yönetiminde ciddi bir canlanma, bir yenilenme yaşandı.”
“İstanbul kuşatmasında, karadan gemilerin yürütülmesi çok tartışılan bir konu. Bazı yazarlar zaman zaman çıkıp, 'Böyle bir şey olmamıştır, bu hayâl ürünüdür' diye demeçler veriyorlar. Hâlbuki bunun olmadığından bahseden hiçbir tarih kaynağı yok, sadece hangi güzergâhtan gittiği konusunda ihtilaf var.”
“Bir asrı aşan ömrüyle İstanbul'un fethi kutlamaları, günümüzde Osmanlı'yı Cumhuriyete bağlayan en önemli bağ olarak tarihî bir köprü işlevini görüyor.”
Osmanlı tarihi alanında ülkemizin çok okunan yazarlarından Mustafa Armağan Fetih ve Fatih'i çok farklı bir açıdan değerlendiriyor ve kafa kurcalayan soruları şüpheye yer vermeyecek cevaplandırıyor. (192 Sayfa)
Yayın evi: Timas
29,00 €
49,00 €
41 % daha ucuz
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Eklenildiği tarih: 19-08-2020
Yazar: huriye karakuzu
Siparisimi verdim, tesekkürler.
 
Eklenildiği tarih: 20-02-2016
Yazar: Melih
Talha Ugurluel'in son kitabini bu sete koymaniza cok sevindim. Bana kampanya fiyati uygun geldi. Siparisimi simdi verdim. Tesekkürler Türk Kitabevi