Mi, 08.Mai.2024 - 14:50
Vitrindeki Kitaplar

Bahar Kampanyası
(4 Kitap Birarada)
% 65 Indirimli

Türk Kitabevi, "Bahar Kampanyası"nı başlatıyor. 
Bu romanları özelilkle kadın okuyucuların çok seveceğinden kuşku yok... 
4 Kitap Birarada 36.60 Euro yerine şimdi sadece 12.90 Euro!.. % 65'e varan indirimi kaçırmayın!..

SETIMIZDEKI KITAPLAR:
1) Aşkın Ömrü Evde Uzar / Frédéric Beigbeder
2) Her Şey Seninle / Halide Eşber
3) Kadınca Bir Hayat / Catherine Cusset
4) Seni Seviyorum / Gülriz Sururi
Yayın evi: Dogan Kitap
12,90 €

Weitere Informationen

SETIMIZDEKI KITAPLARLA ILGILI AÇIKLAMA: 1) Aşkın Ömrü Evde Uzar / Frédéric Beigbeder: 
Marc Maronnier, Paris’te çalışan, otuzuna merdiven dayamış, konforu yerinde, ama sefih bir hayat süren bir reklamcıdır. Herkes tarafından tanınıyor, partilere davet ediliyor ve sayılıyor. Paris’te, bulaşıcı neşesi ve kıvrak zekâsıyla onsuz bir parti düzenlemek kimsenin aklından geçmiyor. 
Ama şu işe bakın ki, 1990 yılının güzel bir günü Marc âşık oluyor. Dört yıl sonra evleneceği, mavi gözlü, yumuşak başlı, esmer güzeli Anne, hayatının kadını oluyor. Ama evlendikten sonra aşkın ömrünün üç yıl sürdüğünü anlıyor. Deliler gibi sevdiği karısından yavaş yavaş soğuyarak "komşunun tavuğuna bakmaya" başlıyor. En sonunda da bu tavuklardan birinin dayanılmaz cazibesine kapılarak, yıkıcı ve imkânsız bir ikili ilişkiye giriyor. İki âşık da genç evliler, eşleri onlara hâlâ tutkuyla bağlı, ama onlar, hayatın tek bir insanla paylaşılmak için çok kısa ve basit olduğuna inanıyorlar. Tabiî ki Marc’ın karısı bir sabah sevgili kocacığının kendisini aldattığını fark ediyor. Kavgalar, gözyaşları, acı sözler ve boşanma, bu otuz aylık çılgın tutkuya noktayı koyuyor. Marc bunun üzerine sonu gelmeyecek gibi görünen bir sefahate gömülüyor. Alkol, uyuşturucu, uykusuz geceler, zevk kadınları; basit bir halatla değil, markası ünlü kravatlarla kendini asma isteği vb.
Frédéric Beigbeder sağlam bir anlatıyla temel ve modern sorunlara parmak basıyor. Aşk gece kulüplerinde eriyor mu? Örneğin Paris’te neden her üç evli çiftten ikisi nikâh törenini izleyen üç yıl içinde boşanıyor? Ve nihayet, ya yazar haklıysa, aşkın ömrü üç yılsa?.. 
2) Her Şey Seninle / Halide Eşber: 

Hayattan aradığını bulamayan kadınlara sesleniyor Halide Eşber. Aşkla yıkılan, aşkla var olan, aileye sığınan, aileyle hırpalanan, zeki, yetenekli ama gün geldiğinde hiçbir şey başaramayan, bir eve ve bir adama hapsolan kadınlara… "Her Şey Seninle"nin kahramanı onlardan biri. On yedi yaşında aşkla tökezleyen, yeniden ayağa kalkıp, yeniden, üstelik bu kez hayatın bütününe yayılacak kadar tökezleyen bir kadın. Vurdumduymaz ama etkileyici bir kocanın lüks hayatında duran bir kadın. Annesi, babası, onunla vahşi bir rekabet içindeki kız kardeşi, oğulları, onu uzaklardan seven bir âşık ve hayata mal olan bir çocukluk arkadaşı… "Her Şey Seninle", kronolojik bir sıra izlemeden anlatıyor bu kadının hikâyesini… Kelimelerin çağrışımlarına bırakıyor akışı Halide Eşber. Her kelime bir bölümün başlangıcı. Her kelime o kadının hayatından bir parça… "Her Şey Seninle", duyguların sürüklediği bir kitap. Siz de duygularınızla sürükleneceksiniz bu romanın içinde... 
3) Kadınca Bir Hayat / Catherine Cusset: 
Üniversitede öğretim görevlisi olan Jane, günün birinde kapısının önünde bir paket bulur ve geçmişine doğru bir yolculuğa çıkar. Çünkü paketin içindeki metinde anlatılan onun hayatıdır. Bu metinde çok özel anlar bile anlatılmaktadır. Jane bunu yazabilecek kişileri –ki bunlar çoğunlukla hayatına giren erkeklerdir– düşünürken karşısına sürpriz bir isim çıkar. Yıllarca Jane’i izleyerek yazılan bu metinler, hem bir oyunun hem de bir intikamın parçasıdır. 2000 Yılında Fransa’da Kadın Okurlar Edebiyat Büyük Ödülü’nü alan "Kadınca Bir Hayat" insanı ve insanca duyguları ön planda tutan bir roman. Hem gerilim yaşatan hem de edebî tatlar veren bu romanı özelilkle kadın okuyucuların çok seveceğinden kuşku yok. 
4) Seni Seviyorum / Gülriz Sururi: 
Her şeye “kârlı ya da kârlı değil” diye bakılan bir ortamda, seyircisi giderek azalan ve ayakta kalmaya çalışan bir özel tiyatro... Ve bu tiyatronun sahibi, tiyatro dünyasının yıldız oyuncusu Sahra... Hem tiyatrosunun sorunlarıyla, hem de özel yaşamının çıkmazlarıyla tek başına mücadele etmek zorunda kalan bir kadın... Sahra tiyatrosunu içine düştüğü durumdan kurtarmak için Fransa’dan genç, başarılı bir yönetmeni davet eder. Bu genç yönetmen Sahra’nın hayatına heyecan getirecek, ancak sorunlarının da artmasına neden olacaktır. Ahmet Akın, Sahra’ya gençliğinden beri âşıktır. Sahra da ona karşı duyarsız kalamaz. Ancak o evli bir kadındır ve aralarında önemli bir yaş farkı vardır.
Gülriz Sururi, anılarıyla başladığı yazarlık serüvenine geçen yıl yayımlanan öykülerden sonra bu kez de romanla devam ediyor. Çok iyi bildiği bir dünyayı yansıttığı “Seni Seviyorum” bir aşk hikâyesini anlatıyor. Ama bu aşk hikâyesi elbette bir tiyatro sahnesinde yaşanıyor. “Seni Seviyorum”, tiyatroya, tiyatro tutkusuna, bu tutkuyu iştahla yaşayan insanlara içeriden bir bakış... Tiyatrocuların dünyasında bir gezinti... İnişler, çıkışlar, hayal kırıklıkları, zaferler... Alkışlar... Ve dekorun, kostümlerin, boyaların ardındaki hayat, aşk... Ve tabiî ki, ille de, hep... Perde...
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!