Di, 19.Mär.2024 - 11:39
Tarih Kitapları

Tarihi Romanlarda
Büyük Kampanya
(4 Kitap Birarada)

Gerald Messadie
Türk Kitabevi'nden gerçeğe dayanarak kurgulanmış tarihî romanlar!.. Doğan Kitap tarafından yayınlanan 4 önemli yazarın 4 Tarihi Romani süper indirimli olarak evinize geliyor!.    Setimiz 53,70 Euro yerine şimdi sadece 13,40 Euro! Kampanyamız stoklarımızla sınırlıdır!.. Siparişinizi vermekte acele ediniz!..

SETIMIZDEKI ESERLER:   

1) Büyük Ayrılık / Kemal Anadol : 


"Büyük Ayrılık", Kurtuluş Savaşı öncesinde Foça-Ayvalık-Midilli üçgeninde yaşanan ve Ege’nin her iki yakasında oturan iki halkın belleklerinde derin izler bırakan olayları gerçekçi ve son derece yalın bir dille anlatıyor.
Yirminci yüzyıla malî açıdan "Düyunu Umumiye"nin yönetiminde giren Osmanlı İmparatorluğu, yanlış yönetimler yüzünden çöküşünün son aşamasına gelmiştir. Ülke içindeki azınlıkların kazandığı imtiyazlı durum, giderek iç dengeleri de değiştirmiştir.
Hinterlandı nedeniyle, liman kenti İzmir ve başta Foça olmak üzere çevresi, imparatorluğun dünyaya açılan en zengin ticaret kapısıdır. Bu çerçevede, ticaretle uğraşan Anadolu, özellikle de Ege Rumları, iç içe yaşadıkları Türklere göre, ekonomik hayatta daha ön plandadır.
"Büyük Ayrılık"ta her şey, bağları, bahçeleri ve tarımsal alanlarıyla son derece verimli bir Ege kasabası olan 1900’lü yıllar Foçası'nda başlıyor. "Mutlakıyet" başlıklı ilk bölümde yazar, Foça’nın tarihsel, kültürel ekonomik özellikleriyle gündelik yaşamından canlı ve renkli sahneler aktarır. Merkezî otoritenin zayıflığını fırsat bilen Türk ve Rum eşkıyadan, Sultan II. Abdülhamit’i devirme planları yapan gizli İttihat ve Terakki örgütü de medet ummaktadır.
"Meşrutiyet" başlıklı ikinci bölümde ise iç iktidar kavga ve çatışmalarının imparatorluğun hassas bölgelerindeki yansımaları, Osmanlı yönetimine karşı bağımsızlıkçı ayaklanmalar ve çözülmenin ilk işaretleri anlatılır. 
Romana adını veren "Büyük Ayrılık" başlıklı üçüncü bölümde ise Birinci Dünya Savaşı ve onu izleyen Kurtuluş Savaşı’yla başlayıp günümüze kadar süren Türkler ile Rumların büyük kopuşunun öyküsü yer alır. 
"Büyük Ayrılık", çok sayıda yazılı belge, yayımlanmamış anı ve sözlü tarih tekniğiyle düzenlenmiş, çok sayıda tanıkla yapılmış konuşmalardan derlenen gerçeğe dayanarak kurgulanmış bir tarihî romandır.   

2) Süleyman Paşa Konağı Numara: 25 : 


1950'ler... Kral Faruk'un Kahiresi... Buram buram yasemin ve manolya kokuları.. Çapkınlar genç kızları tavlamak için piramitlerin eteklerinde geceler düzenliyor; sosyete Fransızca, İngilizce, Yunanca ve İtalyanca konuşmayı tercih ederek aşktan dem vuruyordu. Göçmenler gülsuyu damıtıyor, devrimciler rejimi devirmekten bahsediyordu. Kısacası, XIX. yüzyılın Batı dünyası Müslüman topraklarda, cam bir fanus içinde yaşamaya devam ediyordu. Bizim hikayemizin kahramanlarıysa kaderlerinden habersiz, dalgalara kapılmış sürüklenmekteydi. 26 Ocak 1952'de, bir yangın çıktı. Kahire yandı. Krallık devrildi ve fanus tuzla buz oldu. Dün ayrıcalığı olanlar ya da Abdülnasır'ın Mısırı'nı seçecek ya da Batıya dönmek zorunda kalacak, yani sürgüne gidecekti. Cennet bir hayal olmuştu.

Fotoğraf kadar gerçekçi, nostaljik bir roman. Kahire'de doğan, bu dünyayı ve bu devri yakından tanıyan Gerald Messadie'nin belki de en özel romanlarından biri. 


3) Kralın Kervanları : 


Doğu’nun ve doğanın gücünü her satırında hissedebileceğiniz bir roman, "Kralın Kervanları". Jean-Christophe Rufin bu ilk romanıyla 1997 Goncourt İlk Roman ve Mediterranée ödüllerini aldı. Tarihin, gizem, macera ve aşkla buluştuğu bu romanla Türk okuru büyülü bir kalemle tanışmış oluyor. 
Kitabın kahramanı Jean-Baptiste Poncet ilginç ve güçlü bir karakter. O Doğu’nun gizemli dekorunda dostluklar, hayal kırıklıkları ve isyanlarla döşeli bir yolda yürümeye başlarken, tarihî kişilikler de ona eşlik ediyor. Doğu’ya yabancı olmayan ve doğanın gücüne inanan bir yazarın kaleminden, edebiyat ve tarihin en etkili buluşması gerçekleşiyor. "Kralın Kervanları"nda iktidarın değil, insanın sesini duyacaksınız...   

4) Konstantinapolis Düştü :

 
Bizans tarihçisi Steven Runciman’ın 1965 tarihli Konstantinopolis Düştü adlı çalışması bugün hâlâ, İstanbul’un fethi üzerine yazılmış en detaylı eserlerden biri olmayı sürdürüyor. Runciman’ın dönemin kaynaklarına hâkimiyeti ve titiz tarihçiliği Konstantinopolis Düştü’nü vazgeçilmez bir başvuru kitabı yapıyor. Akıcı dili ise okuru içine çekiyor. 

Bir yanda hummalı fetih hazırlıkları yapan Osmanlılar var bu kitapta: Gözü kara genç sultan II. Mehmed, Bizans surlarını yıkacak devasa topu inşa eden Macar mühendis Urban, kuşatmayı baştan beri onaylamayan Çandarlı Halil Paşa… Öte tarafta Bizanslılar: Endişeyle Osmanlıları bekleyen, Venedik filosunun yardıma koşacağını umut eden Konstantinopolis halkı ve şehrini savunurken hayatını kaybeden, daha sonra başsız bedeni bulunan Bizans İmparatoru Konstantinos… Runciman’ın özenli tarihçiliğinde tarafların her ikisine de yer var.
Not: Stoklarımızda tükenen kitap yerine aynı degerde baska bir tarih kitabı ilave edilecektir. Ilginize tesekkür ederiz!.. 
Yayın evi: Dogan Kitap
13,40 €
53,70 €
76 % daha ucuz
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!