Fr, 19.Apr.2024 - 20:59
Araştarma - İnceleme

Siyonizm'in Tarihi Yıldızın Gölgesi
Peter Edel

Peter Edel
Hollandalı yazar Peter Edel’in bu kitabı, Türkiye’de ilk kez yayımlanıyor. Kitapta, kuruluşundan günümüze, tarihsel perspektifle İsrail Siyonizmi mercek altına alınıyor, sorgulanıyor, eleştiriliyor.
Kitap, Hollanda’da Yıldızın Gölgesi/Siyonizm-Antisiyonizm adıyla yayımlanmış, medya ve kamuoyu nezdinde ciddi tartışmalara yol açmıştı. Peter Edel, fotoğraf sanatçısı ve köşe yazarıdır.
Haluk Gerger, kitaba yazdığı “Siyonizm’in Dersleri” başlıklı önsözde şunları söylüyor:
“Elinizdeki kitap, her şeyden önce, Filistin’de 60 yıldır yaşanmakta olan insanlık dramının, Ortadoğu’yu bir karabasan gibi sarıp sarmalamış şiddet ve savaşın, gerilik, yoksulluk ve yoksunluğun kökenlerini, gerçek nedenlerini ve sorumlularını ortaya çıkarması bakımından önemli. Yazar, yalın ve net biçimde, bilimsel titizlikle, insani duyarlılıkla, nesnellikle, Siyonizm’i, bütün kirli çamaşırlarıyla birlikte, tarihin ve insanlığın vicdanındaki gerçek yerine, sanık sandalyesine, oturtuyor, son derece güçlü kanıtlarla, mahkum ediyor.
“Yazar, elinizdeki Türkçe baskı için yazdığı aydınlatıcı girişte, ‘Türkiye, Yahudiler ve İsrail arasındaki bağlar söz konusu olduğunda, Siyonizm’in arkasında yatan gerçekleri öğrenmek isteyen Türk okuru için Siyonizm’in Tarihi kitabını okumak aydınlatıcı bir deneyim olacaktır’ diyor. Gerçekten de öyle; bu kitap Türkiye bakımından çok öğreticidir.”
(440 Sayfa / Siyonizm'in Tarihi / Kaynak Yayinlari / www.turkkitap.de / Türk Kitabevi Tel: 0049 69 250506 / Türkische Buchhandlung Frankfurt/M) site:turkkitap.de
Yazar: Peter Edel
Yayın evi: Kaynak Yayinlari
12,90 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!