Do, 25.Apr.2024 - 08:36
Araştarma - İnceleme

Saraydaki Gizli Tarikat

Erdal Sarızeybek
Bir tarikat düşününüz:
Özal'dan Erdoğan'a üç cumhurbaşkanı... Özal'dan Erbakan'a üç başbakan...
Binlerce bürokrat, binlerce işadamı...
Bu sadece tarikatın siyasi ve ticari cephesidir.
Öte yanda...
Mehmet Zahid Kotku'dan Cübbeli Ahmet Hoca'ya binlerce din adamı... Gümüşhanevi'den İsmailağa'ya binlerce tekke...
Bu ise tarikatın dini cephesidir.
Ve...
Sevr'den BOP'a... Şam'dan Musul'a... Osmanlı'dan Cumhuriyet'e ve de günümüze...
Bu da tarikatın küresel cephesidir.
Biz burada siyasete, ticarete ve inançlara yön veren ve ardında iki yüz yıllık tarihsel süreç olan bir tarikattan bahsediyoruz.
Ve biz bir tarikatın, nasıl olup da insanlarımızın kutsal inançları üzerinde oynayarak bunu siyasi, askeri ve ekonomik güce dönüştürebildiğini ve bu gücü de devlet yönetiminde nasıl kullanabildiğini anlamaya çalışıyoruz.
Bugün Türkiye'de herkes darbeyi konuşuyor ama darbenin hedefinde nasıl bir güç olduğunu kimse görmek istemiyor. Oysaki bugünü anlayabilmenin yolu düne bakmaktan geçiyor.
Elinizde tuttuğunuz kitap bu tarihsel süreci tüm ayrıntılarıyla deşifre eden ve bugün Türkiye'de yaşanılanlara güçlü bir ışık tutabilen "belgesel" bir çalışmadır... (384 Sayfa) www.turkkitap.de / Arka Kapak Yazisi.
ISBN: 9786053111740
Yayın evi: Destek Yayinlari
12,90 €

Weitere Informationen

Erdal Sarızeybek Kimdir: 
1956 yılında Kaman, Kırşehir'de doğdu!. .

1976 yılında Kara Harp Okulu'dan jandarma teğmen rütbesiyle mezun oldu. 1978-1996 yılları arasında jandarma teşkilatının sınır, eğitim ve iç güvenlik birliklerinde komutanlık yaptı.

1990 yılında Fransız Jandarma Subay Okulundaki öğrenimini müteakip 1992-1994 yılları arası Şemdinli Hudut Tabur Komutanlığı görevinde bulundu.

1996-1998 yılları Paris Askeri Ataşe Yardımcılığı görevini yürüttü. 2002 yılında Türkiye'de Adli Kolluk konusunda master yaptı. 1999-2003 yılları arasında Van, Manisa ve Şanlıurfa'da İl Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulundu. 2005 yılında atandığı Ankara Uzman Jandarma Öğrenci Alay Komutanlığı görevinde iken albay rütbesinde kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Birinci Derece Gümüş Liyakat Madalyası sahibi emekli albay Sarızeybek, evli, iki çocuk babası olup  iyi derecede Fransızca biliyor!..
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!