Sa, 11.Mai.2024 - 18:44
* MÜZIK CD

Odeon Yillari
Ziya Taskent

Cumhuriyet ile yaşıt olan ve Türkiye’nin en köklü plak şirketlerinden Odeon, saygı albümlerine bir yenisi daha ekliyor; “Ziya Taşkent - Odeon Yılları”.
Geçtiğimiz yıllarda “Perihan Altındağ Sözeri - Anısına Saygı”, “Dario Moreno’suz 40 Yıl”, “Piçoğlu Osman - Odeon Yılları” ve “Aziz Şenses - Odeon Yılları” albümlerini yayınlayan Odeon, bu kez de Devlet Sanatçısı ünvanı kazanmış, musiki hayatını TRT bünyesinde 45 yıl solist, besteci, hoca ve şef olarak sürdürmüş Türk Müziğinin kıymetli sesi Ziya Taşkent’i ölümünün 10. yılında anıyor.
Doymadık Birbirimize... On binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz 1999 Marmara depreminde, ailesi ile birlikte hayata veda eden Türk Sanat Müziğinin kıymetli sesi Ziya Taşkent’i, vefatının 10. yılında anmak, sevenlerine, özleyenlerine sesini duyurabilmek, belleklerimizde bırakmış olduğu hatıraları canlandırabilmek adına hazırlanan “Ziya Taşkent - Odeon Yılları” albümü, Odeon arşivine kaydedilmiş pek çok 45’lik ve LP’deki eserlerden özenle seçilerek oluşturuldu...
‘Nihansın Dideden’, ‘Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim’, ‘Kıskanırım Seni Ben’, ‘Kader Kime Şikayet Edeyim Seni’ gibi birbirinden güzel 15 eserden oluşan “Ziya Taşkent - Odeon Yılları” albümü raflarda yerini alıyor.
Bu albüm vesilesiyle, 1999 yılındaki deprem felaketinde yitirdiğimiz kıymetli sanatçımızı, değerli ailesini ve hayatını kaybeden herkesi saygı ve rahmetle anıyoruz…

Odeon Yılları
Sanatci: Ziya Taşkent
Üretici Firma: Balet Plak
Barkod: 8692329109018
Türü: Türk Sanat Müzigi
Yayın evi: Baris Müzik
7,90 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Daha evvel bakmış olduğunuz ürünler
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!