Di, 16.Apr.2024 - 18:02
Araştarma - İnceleme

Gladio

Ali Kuzu
Dünyadaki ilk terör örgütünün adı 'Sicarii'lerdir...
Hz. İsa'nın doğumundan tam 66 yıl sonra bugünkü İsrail'in bulunduğu bölgede korkuya ve şiddete neden olan ve kurbanlarını tercihen tatil günleri, kalabalıkların oluştuğu bölgelerde, "Sica" adı verilen ve elbiselerinin altında gizledikleri küçük kılıçlarla öldüren Sicariiler, tarihin ilk terör mağdurlarının doğmalarına da neden olmuştur.
Aradan asırlar geçmiş, 1945 yılında 2. Dünya Savaşı sona ermiş, insanlar barışa kavuştuk derken; iki süper güç olan ABD ve SSCB arasında 'Soğuk Savaş' adıyla yeni bir savaş başladı. ABD'yi en çok kaygılandıran olay SSCB'nin 2. Dünya Savaşı'nda Doğu Avrupa ülkelerini işgal ettiği gibi 1945'ten yani 2. Dünya Savaşı'nın bitişinden sonra da bu işgalini devam ettireceği ve Batı Avrupa ülkelerini işgal edebileceği düşüncesiydi. Bu yeni tehlikeyi ortadan kaldırmak amacıyla CIA, NATO ülkelerinde ortak adları GLADIO olan gizli ordular kurdurdu. GLADIO ve adları daha farklı olan bütün diğer NATO'ya bağlı bu gizli orduların Soğuk Savaştaki işlevi kendi ülkelerinde Komünizmle mücadele etmekti. Ancak Soğuk Savaş tehlikesi ortadan kalkınca bu ordular kendi ülkelerinde terör eylemlerine giriştiler. Ülke yönetimlerini beğenmeyerek darbeler düzenlemeye başladılar. Başbakanları, generalleri, iş adamlarını, gazetecileri, masum halk kitlelerini öldürdüler.
Aralarındaki parola şöyle idi; 'Sivillere saldırmak zorundasınız... Halka.... çoluk, çocuk, kadın, erkek ayırımı yapmadan saldırın. Ülkenin her yerinde, Büyük şehirlerde terör estirin. Nedeni çok basit; Halk, bombalar patlayıp silahlar atıldıkça, devlete dönecek... Kurtar bizi, diyecek. O zaman daha geniş güvenlik önlemleri al'..

Gladio
Ali Kuzu
Yayinevi: Kariyer Yayinlari
Sayfa: 256 s.
ISBN: 9789944300452
Boyut: 14 x 23 cm
Yazar: Ali Kuzu
Yayın evi: Kariyer Yayinlari
9,90 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!