Di, 16.Apr.2024 - 14:07
Türk Yazarlarin En Cok Satan Kitaplari

Dönüş

Ayşe Kulin
Tam da hayatının yoluna girdiğini sandığı günlerde, önce annesinden gelen bir haber, ardından eski bir şapka kutusunda bulduğu mektuplar… Derya’nın, iki yıldır sümenaltı edilen gerçekleri bir tokat gibi öğrenmesi, onu dünyanın bir mega kentinden ötekine savuracak, kaderi onu sarı bir sonbahar günü, açılıp açılmayacağını bile bilemediği bir demir kapının önüne kadar taşıyacaktır.

Genç kız, acaba gizem dolu bu perdenin ardına geçebilecek midir?

Öğreneceklerini kabul edebilecek, kabul etse bile sindirebilecek midir?.. (296 Sayfa) www.turkkitap.de , Türk Kitabevi / Arka Kapak Yazisi.
ISBN: 9789751415622
Yayın evi: Remzi Kitabevi
9,90 €
13,90 €
29 % daha ucuz

Weitere Informationen

Ayşe Kulin Kimdir?  AYŞE KULİN, Arnavutköy Amerikan Kız Koleji Edebiyat bölümünü bitirdi. Çeşitli gazete ve dergilerde editör ve muhabir olarak çalıştı. Uzun yıllar televizyon, reklam ve sinema filmlerinde sahne yapımcısı, sanat yönetmeni ve senarist olarak görev yaptı. Öykülerden oluşan ilk kitabı Güneşe Dön Yüzünü 1984 yılında yayınlandı. Bu kitaptaki “Gülizar” adlı öyküyü, Kırık Bebek adı ile senaryolaştırdı ve bu sinema filmi 1986 yılının Kültür Bakanlığı Ödülü’nü kazandı. 1986’da sahne yapımcılığını ve sanat yönetmenliğini üstlendiği Ayaşlı ve Kiracıları adlı dizideki çalışmasıyla Tiyatro Yazarları Derneği’nin En ıyi Sanat Yönetmeni Ödülü’nü kazandı. 1996 yılında Münir Nureddin Selçuk’un yaşamöyküsünün anlatıldığı Bir Tatlı Huzur adlı kitabı yayınlandı. Aynı yıl, Foto Sabah Resimleri adlı öyküsü Haldun Taner Öykü Ödülü’nü, bir yıl sonra aynı adı taşıyan kitabı Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı. 1997’de yayınlanan Adı: Aylin adlı biyografik romanı ile, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yılın yazarı seçildi. 1998 yılında Geniş Zamanlar adlı öykü kitabı, 1999’da İletişim Fakültesi tarafından yılın romanı seçilmiş olan Sevdalinka ve 2000’de yine bir biyografik roman olan Füreya, 2001’de Köprü, 2002’de Nefes Nefese ve İçimde Kızıl Bir Gül Gibi, 2004’te Kardelenler ve Gece Sesleri yayınlandı.
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Eklenildiği tarih: 12-01-2015
Yazar: Sinem Avusturya
MÜKEMMEL HARIKA BIR KITAP HERKEZIN OKUMASINI ISTIYORUM :)

COOK ETKILENDIM YERIME DERYA YI KOYDUM BIR COCUK BABASINDAN KOPARILMAMALI NE OLURSA OLSUN INSAN BOSANIRSA BOSANSIN BIR YAVRU NE ANADAN NEDE BABADAN KOPARTILMALI COK YANLIS

AYSE KULININ ROMANLARINI HEP ILGIYLE OKUDUM COOOK SEVDIM BU KITAPI TSKLER.
 
Eklenildiği tarih: 28-07-2013
Yazar: Selin
Ayse Kulin'i hep severek okudum. Bu kitabinda yazarliginin zirvesine ulasmis....