Do, 18.Apr.2024 - 07:25
En Yeni Kitaplar

Din, Terörizm ve El-Kaide

Osman Şen
El-Kaide terör örgütü, gerçek anlamda uluslararası toplumun dikkatini 11 Eylül 2001 eylemleriyle çekmiştir. Çarptırılan uçaklar nedeniyle çöken ikiz kuleler milyonlarca insanın zihnine kazınmıştır.

ABD bu saldırıdan; asla tahmin edilemeyecek bir biçimde, her hangi bir devletin saldırısından daha yüksek oranda maddi ve manevi olarak etkilenmiştir. Ardından gelen örgütün sivillere yönelik eylemleri batı toplumundaki tepkiyi daha da artırmıştır.

ABD Başkanı George W. Bush'un, "Haçlı Seferi" açıklaması toplumu tam da örgütün istediği noktaya çekmiştir: Münferit de olsa Müslümanlara yönelik şiddet hareketleri gözlemlenmiştir.

Bazı batılı araştırmacılar çalışmalarında aynı bilinçaltıyla "terör" ve "İslam dini"ni ilişkilendirmeye çalışmışlardır. Halbuki, terörizm stratejisinin kanlı tarihinin bir biri ile etkileşerek ilerlediği gözlenmektedir. Bu nedenle El-Kaide'nin kanlı mirasının da varisleri olacağı açıktır.

İşte Osman ŞEN, "Din, Terörizm ve El-Kaide" isimli bu önemli eserinde böylesine önemli bir konuyu ve örgütü incelemekte; terörizmle mücadele konusunda uluslararası toplumun dikkatlerini çekmektedir... (160 Sayfa) www.turkkitap.de , Türk Kitabevi
Yazar: Osman Şen
Yayın evi: Sarkac Yayinlari
7,90 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!