Di, 19.Mär.2024 - 03:01
Vitrindeki Kitaplar

Bilgelik Öyküleri Seti
(4 Kitap Birarada)
20,- Euro Tasarruf Edin!

Kahraman Arslan
Türk Kitabevi'nin kampanyası !..

Hayatınızı Kolaylaştıracak Bilgelik Öyküleri Seti!..

4 kitaplık set, 32,- Euro yerine şimdi sadece 12,- Euro!..

20,- Euro tasarruf edin!..


"Yaşamak bir ziyafettir. Bu ziyafete davetli kişiler pek çoktur, ama masaya oturmayı başaranlar çok azdır."
Darwin

SETIMIZDEKI ESERLER:

1) Bilgelik Öyküleri / Yaşar Ateşoğlu :

Günlük hayatın rutinleri, işimiz, ailemiz, bir günde ulaşım için geçirdiğimiz zaman, bizi birer birey olarak bazen çok zorlar, çok sıkar, gerer ve hayatımızı sıradanlaştırır. Bazen işlerimiz hiç yolunda gitmez ve içinden çıkılamayacak haller alır. Yaşam sürprizlerle doludur. İnsanı nereden nereye sürükleyeceği bilinmez.
Yaşamımızda inişli çıkışlı anlarımız, mutsuz ve umutsuz zamanlarımız olacaktır. İşte bu set bütün bu anlarınızda size bir ışık tutabilecek yaşanmış öykü ve sözlerden derlenmiştir.

2) Hayata Yön Veren Hikayeler / Kahraman Arslan :

dam yeni aldığı otomobiline bakmak için evinden çıktığında, üç yaşındaki oğlunun gayet mutlu bir biçimde elindeki çekiçle, otomobilin kaportasını mahvettiğini görmüş.

Hemen yanına koşmuş ve çocuğun eline çekiçle vurmaya başlamış. Biraz sakinleşince oğlunu bir hastaneye götürmüş. Doktor çocuğun kırılan kemiklerini kurtarmaya çalıştıysa da elinden bir şey gelmemiş ve çocuğun iki elinin parmaklarını kesmek zorunda kalmış.

Çocuk ameliyattan çıkıp, gözlerini açtığında, bandajlı elini fark etmiş ve gayet masum bir ifadeyle, "Babacığım, arabana zarar verdiğim için çok üzgünüm," demiş ve sonra babasına şu soruyu sormuş: "Parmaklarım ne zaman yeniden çıkacak?"

Babası evine dönmüş ve intihar etmiş...

Çok sevdiğiniz birine karşı sabrınızı yitirdiğinizi anladığınızda, önce biraz düşünün. Otomobiller onarılabilir ama kırılan kemikler ve incinen duygular hiçbir zaman onarılamaz. İnsan hata yapar. Hepimiz hata yaparız. Fakat öfkeyle ve düşünmeden yapılan şeyler, insanı sonsuza kadar rahatsız eder.

Durun ve düşünün.
Harekete geçmeden önce düşünün.
Sabırlı olun.
Anlayış gösterin ve sevin! (296 Sayfa)

3) Hayatınızı Değiştirecek 1001 Söz / Yaşar Ateşoğlu :


"Tabiatın insanlara en âdilce dağıttığı nimet akıldır derler: çünkü hiç kimse akıl payından şikâyetçi değildir."
Montaigne

"Hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için, yarın ölecekmiş gibi de ahret için çalış."
Hadis-i Şerif

"Dünyada başarı kazanmanın iki yolu vardır: Ya kendi aklından faydalanmak yahut da başkalarının akılsızlığından faydalanmaktır."
La Bruyere

"Başkası düştü mü, Çürük tahtaya basmasaydı, deriz. Kendimiz düşünce, bastığımız tahtanın çürük çıkmış olmasından şikâyet ederiz."
Cenap Şehabettin

"Devlet, en üstün hayır, en yüksek kemal ve en yüksek saadete kendisi ile ulaşılan, kendi kendine yeten bir birliktir."
Farabi

"En çok yaşamış insan, en çok yıl saymış olan değil, fakat hayatı en çok hissetmiş olandır."
J. J. Rousseau (365 Sayfa)

4) Cesaret Veren Başarı Öyküleri / Zeki Kanmaz :

"Başarının sırlarından biri, geçici başarısızlıkların bizi yenmesine izin vermemektir."
Mark Kay


Başarı, insanın yapmak ve başarmak istediği güzel bir şeyi yapabilmesi, ulaşmak istediği güzel bir hedefe varabilmesidir. Başarı birçok şeyin bileşkesidir. Yalnız zekâ, yetenek yetmez. Başarı, insanı mutlu eder. Her insanın en büyük arzusu, kendi alanında bir iş başarmak, kendi yeteneklerini ortaya koymaktır. Bir eser ortaya koymak, bir işi başarmak, bir işe yaramak başlı başına zevkli bir eylemdir.

Elinizdeki bu kitapta, hayatı boyunca birçok zorluklarla karşılaşan; fakat bu zorluklarla yılıp, önlerine set çeken değil, kendilerini kamçılayan insanların başarı öykülerini bulacaksınız.

Şimdi sıra sizde... (295 Sayfa)
12,00 €
32,00 €
63 % daha ucuz

Weitere Informationen

BILGELIK ÖYKÜLERI KITABINDAN BIR ALINTI :

Bir gün dervişin biri, bir köyün mezarlığı yanından geçerken bir şey dikkatini çekmiş. Mezarlıktaki bütün mezarların üzerindeki taşlarda; 'Beş yıl yaşadı', 'Üç yıl yaşadı', 'Sekiz yıl yaşadı' gibi yazılar görmüş.Köye varmış. Köylüler dervişi köy odasında misafir etmiş. Yemek yenilip sohbet başlayınca derviş köyün ileri gelenlerine sormuş:"Merak ettim. Köye gelirken mezarlıktan geçtim. Mezarlıkta bir şey dikkatimi çekti. Bütün mezar taşlarında 'Beş yıl yaşadı', 'Üç yıl yaşadı', 'Sekiz yıl yaşadı' gibi ifadeler yazıyor. Oysa bu mezarların çoğu yıllar boyu yaşamış, ihtiyarlamış ve vefat etmiş insanlara ait. Niçin böyle yazılmış, bunun nedenini çok merak ettim," demiş.Köyün ileri gelenleri cevap vermişler: "Biz ömrümüzü dostlarımızla, sevgiyle ve mutlulukla bir arada geçirdiğimiz zamanla değerlendiririz. Diğer zamanları ömürden saymayız!.."
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!