Fr, 19.Apr.2024 - 03:25
Yemek Kitapları

Antep Mutfagi

Metin Gümüs
Gaziantep yemekleri, Türk mutfağında malzeme çeşitliliği, pişiriliş tarzları, göze ve mideye hitap eden sunuluş şekilleriyle her zaman için önemli bir yer tutmaktadır.
Gaziantep'in kebapları, et yemekleri, ilginç dolmaları, salata ve piyazları, tatlıları, muhteşem ev yapımı salçaları sadece Anteplilere değil, ülkemizin her yöresinde yaşayan insanlarımıza hitap etmeyi başarmıştır.
Gaziantep mutfağı, Doğu ile Batı kültürlerinden oldukça etkilenmiştir. Tarihin en eski şehirlerinden biri olan Gaziantep; Müslüman Araplara, Bizanslılara, Yahudilere, Ermenilere ve en son olarak da Türklere ev sahipliği yapmıştır. Şehir, ticaret kervanlarının geçtiği güzergahta olması sebebiyle çok sayıda kültürün birleştiği bir yer olmuştur.
Bu çok kültürlülük, en çok da mutfağa yansımıştır. Gaziantep mutfağı bu sebeple kültürler sentezinden oluşmaktadır. Bu kültürel sentezin zenginliği, Gaziantep mutfağını ulusal ve uluslararası alanda tanınan ve sevilen bir konuma getirmiştir.
Elinizdeki bu kitap, çorbalardan piyazlara; salatalardan sebze yemeklerine; pilavlardan hamur işlerine; et yemekleri ve kebaplardan tatlılara kadar, damak zevkinize hitap edecek Gaziantep mutfağından çeşitli tariflerle siz okurlarımızın beğenisine sunulmuştur. Keyifli okumalar...

Antep Mutfağı
Yazar: Metin Gümüş
Yayinevi: Kar Yayınları
Dizi: Yemek Kültürü Dizisi
Sayfa: 160
ISBN: 9786055698133
Boyut: 15 x 21 cm
Yayın evi: Kar Yayinlari
6,90 €
Bu ürünü alanlar başka neler almışlar?
 
Değerlendirme
Yorum bulunmamaktadır: Yorum yazınız!